OverOns

schoenen340x1701.jpg

Wij zijn een groep mensen die een alcohol probleem hebben. Wij willen niet meer drinken en daar hebben we de hulp van elkaar bij nodig.

We komen wekelijks samen om onze ‘ditjes en datjes’ van de voorbije week te bespreken, waar we in het verleden de alcohol vaak voor pakten. We werken met ons AA-programma (De Twaalf  Stappen).

Denk je dat je een alcoholprobleem hebt, of weet je al dat je alcoholgebruik je leven steeds meer gaat beheersen, en wil je er iets aan doen? Wil je graag stoppen met drinken? Zou je samen met ons willen werken om het eerste glas te laten staan?

We nodigen je van harte uit contact met ons te zoeken, per mail of telefoon. Zo kan je alvast een beetje kennismaken met 1 van ons. Wij weten hoe het voelt en hoe moeilijk het kan zijn, toe te geven als alcoholgebruik je leven dreigt te beheersen. We hebben allemaal -niet 1 van ons uitgezonderd- hetzelfde meegemaakt.
Vele denken dat alcoholisten sloebers zijn, die onder een brug slapen. We kunnen je verzekeren, geen van ons woont in een kartonnen doos.
O, ja we zijn Anonieme Alcoholisten, bij ons blijf je Anoniem.

AA groepen kunnen groot of klein zijn. Wij zijn een kleine groep. In de loop der jaren gemiddeld tussen de 5 en 10 wekelijkse deelnemers, die elkaar met hun verhalen, hun ervaringen steunen.
Elke week beginnen we met de vraag: hoe ging het? En dan bedoelen we natuurlijk allereerst: heb je gedronken? En: heb je het moeilijk gehad? En wanneer? Op welke momenten? En belangrijker: wanneer ging het goed?

Geplaatst in Algemeen | 7 Reacties