De goede moeder

image

TD gebruik ik vandaag als TussenDoortje voor een schrijfseltje. Een korte deze keer.

Heb ik dat? Natuurlijk dat heb ik. Ramp? Welnee, ik heb jullie toch om af te reageren. Ik spaar geen zegeltjes, bonnetjes, waardepunten enzo. Dit geeft in mijn ogen alleen maar rotzooi. Meestal is het zo, als ik de zegeltjes en bonnetjes nodig heb, ze niet kan vinden, ik heb er te weinig, of de aktie is al voorbij enz. enz.

Principes laten varen

Maar goed, ik ben van mijn principe afgevallen naar aanleiding van een bezoek bij de toetjesafdeling van de supermarkt. En daar stonden toetjes van een ‘goede-moeder’. Creme Brûlée. Onwijs lekker, zakje gebrande suiker apart verpakt bijgeleverd, en het smaakt naar de pudding zonder vel zoals alleen mijn moeder dat kon maken. De pudding die ze dus nu créme brûlée noemen. Daarbij zitten de toetjes ook nog eens verpakt in glazen bakjes die gebruikt kunnen worden als mini ovenschaaltje of pindabakje, om maar eens een dwarsstraat te noemen. Porties per twee verpakt omwikkeld met rood geruit karton. Leuk.

Sparen

En op dat wikkel staat: sparen voor originele roodgeruite artikelen. Voor drie ruitjes heb je al een roodgeruite theedoek, voor twee ruitjes al een roodgeruite mok enz. enz. Kijk dat zijn spaarakties die te overzien zijn. Dus ik veel vaker van die dure toetjes meenemen, want dat zag ik wel zitten, een gratis roodgeruit setje met van alles wat. Stuk of wat zegeltjes bij elkaar gespaard en voor verdere voorwaarden werd ik naar de site van ‘de goede moeder’ gewezen. Die heb ik dus zojuist bezocht.

Blije ratten, dooie mus

En-en-en-en-en-en….wat zie ik tot mijn stomme verbazing, ik moet de aankoopbewijzen ook met mijn roodgeruite zegeltjes kunnen overleggen en-en-en-en DIE HEB IK DUS NIET. En-en-en-en…geen e-mail contact adres, de ratten. Anders hadden zij deze mail ontvangen, iets anders geschreven dat wel, maar dit vind ik dus geen stijl. Das MIJ blij maken met een dooie mus.

Nuchtere kop voor oplossen wereldproblemen

Het zal mijn ‘hogere macht’ zijn. Ik ben niet uitverkoren voor spaaracties en zegeltjesgedoe uit supermarkten. De tijden dat ik door dit soort tegenvallers ga drinken zijn gelukkig voorbij en ik kan de humor ervan inzien. Zit het mij altijd tegen? En zou dit een reden om te drinken zijn? Natuurlijk niet, het verandert aan het kunnen overleggen van de aankoopbonnen niets. Een nuchtere kop om in te zien, dat drank dit ‘wereldprobleem’ niet zal oplossen. En natuurlijk een uitlaatklep als deze mailgroep om even af te reageren.

Red.: In overleg en met goedkeuring van de schrijfster van een mailgroep geplaatst.

Dit bericht is geplaatst in Allerlei. Bookmark de permalink.