Groepsavond

Wat is een groepsavond?

Wij zijn net als andere AA werkgroepen, mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om ons gemeenschappelijk probleem (de alcohol) op te lossen en anderen en onszelf te helpen bij het herstel van ons alcoholisme. Daarbij maken we gebruik van de  ‘Twaalf Stappen’ en andere AA literatuur.

Werkgroep

Tijdens de bijeenkomst wordt niet gediscussieerd. Als iemand aan het woord is, luisteren we. Op deze manier kan ieder zonder beïnvloed te worden vertellen wat hij of zij op dat moment kwijt wil.  Er kan ook gekozen worden om alleen te luisteren. Praten met elkaar kan natuurlijk wel. We houden een pauze en na de ‘officiële’ bijeenkomst is er natuurlijk ook alle gelegenheid.

Eerste glas

We praten met elkaar over alcohol en het eerste glas laten staan (als het eerste glas blijft staan volgt er ook geen tweede). We werken met de twaalf stappen, thema’s en ander geschreven AA werk. Voor elk wat wils. Het belangrijkste is, dat we het niet drinken minder moeilijk maken voor elkaar en met elkaar. Ieder van ons weet hoe moeilijk het soms kan zijn om de alcohol te laten staan. We hebben het allemaal meegemaakt.

Wij helpen jou, jij helpt ons

We zijn er voor elkaar. Wij komen op een bijeenkomst om elkaar nuchter te houden en onze ervaringen aan elkaar te vertellen. Heb je overigens gedronken op de dag dat we bij elkaar komen, dan ben je nog altijd welkom, wij veroordelen niet, echter verzoeken we je dan alleen te luisteren tijdens de bijeenkomst.

Mensen als jij en ik

Een aantal van ons dacht voor we kennis maakten met AA, dat alcoholisten sloebers en zwervers zijn, die onder een brug slapen. We kunnen je verzekeren, de meeste alcoholisten, ook de nog drinkenden, zijn mensen net als jij en ik, we doen onze boodschappen, gaan naar ons werk en draaien gewoon mee in de maatschappij.

Wat denk je?

Denk je dat je een alcoholprobleem hebt? Mogelijk ben jij je bewust dat de alcohol je leven steeds meer gaat beheersen. Wil je er iets aan doen? Wil je graag stoppen met drinken? Zou je met ons samen willen werken?

Anoniem

Ons geheim? We zijn Anoniem, behalve als we bij elkaar zijn, of contact met elkaar hebben, hoeft niemand te weten dat we een alcoholprobleem hebben. Alles wat persoonlijk tussen ons besproken wordt blijft tussen ons.

Spring naar toolbar