Voorlichting Huisarts

Visitekaartjes

Naar de huisarts geweest en het gesprek ging over…, uuhhh daar wil ik het niet over hebben. Waar het gesprek uiteindelijk op belandde was ‘ik ben gestopt met drinken met hulp van AA en onze werkgroep heeft een eigen website’. Samen met de huisarts de website bekeken en haar reactie was: Goh wat goed, dat wist ik helemaal niet. Heb je visitekaartjes, zodat we deze kunnen uitdelen aan eventuele patiënten, met het internetadres en het contact e-mailadres erop? Daar was ik al wel mee begonnen, maar het liep niet zoals ik wilde. Ik moest ontkennend antwoorden.

Eigen werkgroepsite

Om een lang verhaal in te korten: Het is de moeite om de huisarts op de hoogte te stellen van je AA-werkgroep. Het is natuurlijk nog mooier als je werkgroep een eigen site heeft waar je de huisarts (of andere hulpverleners) op kunt attenderen. Misschien ook een idee  om te vragen of je af en toe contact via mail mag opnemen om de huisarts(enpost) op de hoogte te stellen van ontwikkelingen binnen de AA-groep zoals verhuizing groep, gewijzigd tel. nr., ander e-mail adres, of b.v. voorlichting geven, ik noem maar wat, in elk geval contact houden is belangrijk.

Nieuwe afspraak

Het ontwerp van de visitekaartjes is inmiddels klaar (ik maak het ook downloadbaar op de website zodat hulpverlener(s) deze kaartjes  zelf kunnen printen en ik maak een nieuwe afspraak om eens uitgebreid over AA te praten.

Ook een idee voor jou en je werkgroep?

Klik hier voor een voorbeeld van de visitekaartjes van werkgroep ‘Doen’

Een voordeel van visitekaartjes is: Ze passen zo in de portemeknip en de twijfelende drinker hoeft geen grote folders weg te moffelen(en spaart ook weer papier voor het mileu).

P.s. onze werkgroep heeft alleen een Internetadres en een e-mailadres op het kaartje vermeld, omdat de telefoon nogal eens wisselt. We denken er zelfs over om helemaal geen telefoonnummer meer beschikbaar te stellen. Ook al omdat de meesten van ons gewoon werken.

 

 

1 Comment on “Voorlichting Huisarts

  1. Vervolg op verhaal voorlichting huisarts. Deze keer mét visitekaartjes op zak weer terug. Andere huisarts deze keer. En ik leg het AA-verhaal nogmaals uit met de melding dat zijn collega om kaartjes gevraagd had met websiteadres en contactadres. Tegelijkertijd gevraagd of we een nieuwsbrief mogen verzenden bij wijzigingen én vermeld dat onze werkgroep (eventueel samen met buurtjesgroepen) ook voorlichting geven, met name om het vage gedachtegoed wat rond AA hangt te ontkrachten.(Géén sekte, géén hulpverleners, niet reclasseren enz.). Ook deze huisarts enthousiast en wat betreft de voorlichting , hij gooit het in zijn maatschapgroep.

    Grappig wel, ik begon met het idee, ‘ze’ zullen het wel te druk hebben om maar 2 minuten tijd naar mijn verhaaltje te luisteren. Schoorvoetend met mijn hoofd naar beneden beginnend op een manier van: ‘wat ik heb ik nu te vertellen?’, en zomaar in een warm bad van huisartsen terechtkomen die direct enthousiast lijken.

    Oude kwaal(oud gedrag zo je wilt) van tevoren zelf al bedenken wat iemand anders ergens van vindt.
    Nou ja, ook ik ben nog steeds aan het herstellen van mijn kwaal. En net als iedere andere alcoholist mag ik er de rest van mijn leven over doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*